Opplev Europa som elev hos oss

Reiseliv Europa-linjen på Setesdal Folkehøyskole kombinerer eventyrlige reiser og forfriskende friluftsliv.

Linjen Reiseliv Europa er nyopprettet, og det er ikke satt inn lærer enda, men under kan du lese litt om planene Setesdal Folkehøgskule har for den spennende, nye reiselivslinjen.

Besøk og bli kjent med spennende Europeiske byer

Ved Reiseliv Europa kommer det til å bli flere reiser rundt i Europa der elevene får oppleve kjente Europeiske storbyer på ulike årstider. Europa er stort, så elevene kan være med å bestemme hvor turene skal gå. Her er det stor mulighet for påvirkning av egen skolehverdag. Vi ser for oss alt fra skiferie i Alpene til beøk i nasjonalparker i Kroatia. Hva med et dypp i Middelhavet eller en vikingfestival i Skottland? Kanskje frister det å besøke Disney slottet i Tyskland? Elevene ved reiselivslinjen kommer til å reise med tog, fly og ferje, og få erfaring med backpacking og budsjettering.  Ikke minst kommer de til å få erfaring med å planlegge egne byopphold i mindre grupper. Det skal heller ikke mangle på verken mat- eller kulturopplevelser. Vår verdensdel har veldig mye spennende å by på og her vil du som elev oppleve unike turer og uforglemmelige opplevelser.

Samhold i fokus på Setesdal Folkehøgskule

Vi har en relativt liten folkehøgskule der alle blir godt kjent med hverandre. I starten av skoleåret har vi to uker felles der vi finner på aktiviteter sammen. Det er for eksempel rafting, via ferrata, fjellturer og bading i elva. Gjennom året gjør vi også andre ting sammen, som hundesledetur, kino og bowling og skitur til en hytte på fjellet. I mai blir det padletur i kano/kajakk og overnatting i hengekøye på en øy på Sørlandet. Vi avslutter skoleåret i midten av mai og vi kan garantere at du ved avslutning vil få både venner og minner for livet!

Du finner mer informasjon om Setesdal Folkehøgskule her

Ta gjerne kontakt med oss

Det kan være nyttig å snakke med noen som allerede opplever eventyrene reiselivslinjene ved Setesdal Folkehøgskule tilbyr. Kanskje har du lyst å snakke med en av våre nåværende elever? Tonje Takle-Hagen er elev på Reiseliv Aktiv i år og kan fortelle hvordan det er å være elev ved reiselivslinjen hos oss.
Du når Tonje på telefon: 90 83 55 69 og E-post: tonjeth@icloud.com.

Linjelærer Marianne Haugland ved linjen Reiseliv Aktiv svarer også gjerne på spørsmål. Hun nås på: Tlf. 94 50 84 51 og E-post: marianne.haugland@setesdal.fhs.no

Skolestartfor Reiseliv Europa blir lørdag 17. august.

Vi på Setesdal Folkehøgskule håper du vil søke hos oss og gleder oss veldig til å møte deg.

Søk her