Aktivt friår, 16 – 18 år -helårskurs

Aktiv friår, 16-18 år
helårskurs

Linja passer for deg som er ferdig på grunnskolen, men som trenger et års pause fra lekser og karakterpress.

Kurslengde:
Helårskurs

Linjefag:
16 t/uka

Pris:
Fra 125.000,-

Aktivt friår er i utgangspunktet et år med friluftsliv og selvmestring.

Dette er i all hovedsak ei linje for deg mellom 16-18 år, men du vil kunne få delta på felles aktiviteter med de andre linjene en dag i uka. Du kan da velge mellom klatring, paragliding, småbruk og selvforsyning eller friluftsliv. I tillegg til dette har du muligheter til å ta brattkortkurs (klatring).

Våg og utfordre deg selv til å bli en bedre skikjører alpint eller langrenn. Brokke alpinsenter ligger kun 10 minutt fra skolen. Her er vi hver uke så lenge det er snø.

Linjeturen vil enten bli til snøriket Svalbard eller magiske Island.

Aktivt friår tilbyr mye spennende

Prøv teambuildingsaktiviteter som å kjøre hundespann eller ombord i en raftingflåte! Føl på adrenalin og spenning sammen. Opplev fantastisk natur i lag med gode venner.

I løpet av vinteren kan alle prøve snøscooter på fjellet! De som deltar på aktivt friår linja vil få muligheter til å ta snøscootersertifikatet.

Vi vil også jobbe med egne prosjekter. Hvordan tenne opp bål ute i naturen, hvilken bekledning bør en ha- slik at en kan være ute til alle årstider uten og fryse- Her deler vi erfaringer og historier, og får gleden over mestring av nye ferdigheter.

Aktivt friår og samhold

Det vil også være dager der vi lager mat sammen, vasker på internatet og lærer generelt om hvordan det er å leve i et fellesskap med andre.

Dette blir et år fullpakket med opplevelser og nye vennskap. Du vil oppleve mestring gjennom aktiviteter og leve tett på naturen i Setesdal.

Hvem passer linjen for

Dette er en linje for ungdom mellom 16-18 år

Dette vil du lære

Friluftsliv, fellesskap og inkludering

Våre forventninger til deg

Det forventes at du er med på alle obligatoriske turer. Det vil være kanotur, fisketur, fjelltur, sykkeltur og skitur mm.

Noe du lurer på?

Om det er noe du lurer på så er det bare å ta kontakt med oss.

Du finner oss her

Telefon: 41863090 (kontor) eller 41863093 (rektor)

E-post: post@setesdal.fhs.no

Du kan også ta kontakt med oss i skjemaet her