Reiseliv Aktiv

Sri Lanka

Reiseliv Aktiv

Vi ønsker å ta deg med til flere fantastiske reisemål i løpet av skoleåret. På programmet står blant annet Maldivene, Sri Lanka og Thailand, i tilegg til Island.

Du vil oppleve mange sider ved reiselivet, der både naturbaserte og kulturbaserte opplevelser står på programmet. Vi legger også vekt på at du skal lære noe som du kan ha glede av videre i livet.

På Reiseliv Aktiv står opplevelser og læring i fokus. Vi skal lære om kulturforståelse, produktutvikling, destinasjonsutvikling, festivalledelse, bærekraftig reiseliv, og mye annet spennende. Og ikke minst vil du få være med på de forskjellige aktivitetene med lærere/instruktører som kan sine ting.

Vi drar på tur til Asia, hvis situasjonen tillater det. Maldivene, Thailand og Sri Lanka er de landene vi planlegger for. Maldivene er kjent for sine mange øyer som ikke er høyere over havet enn et par meter, for sin  kritthvite sand, og det turkisblå havet. Sri Lankaer også et fantastisk og variert land, med store teplantasjer, elefanter, «verdens vakreste togtur», fantastiske strender, og høye fjell. I Thailand kan vi oppleve spennende kulturmøter, fóre og bade med elefanter, oppleve historien på «Dødens jernbane», og oppleve det pulserende storbylivet i Bangkok. Island er kjent for sine varme kilder, fosser og vulkaner, men vi får også mange andre opplevelser der

Setesdal byr på et mangfold innenfor reiselivsaktiviteter. Vårt område strekker seg i hovedsak fra Kristiansand i sør, til Hovden øverst i dalen. Aktuelle aktiviteter kan være rafting, fjellturer, klatring, hundesledekjøring, sykkelturer, bowling, besøk i Dyreparken, Høyt & Lavt, Sport og Moro, Kristiansand, Lindesnes, Mineralparken og Klatreskogen, Hovden Alpinsenter, og mye annet. Det blir mange utflukter og besøk.

Vinterstid kan du bruke alpinanlegget som ligger fire kilometer fra skolen. Området har også ypperlige langrennsløyper. Det er heller ikke langt til Hovden Alpinsenter (hovden.com). Høsten kan være en veldig fin tid for fotturer i fjellet.

Linjelærer: Ukjent. 

Vi holder på å ansette lærer.