Enduro

Enduro

Spenning, akrobatikk, hopp, og krappe svinger på bane eller ute i skog og mark på motorsykkel. Er det en hverdag du kunne tenkt deg?

På motorsportlinja vår velger du deg en av tre greiner innen motorsykkelidrett: Enduro, trial og motocross.

På linja Motorsport på Setesdal folkehøgskule kommer du inn i et sosialt miljø der du får kjøre, skru og mekke. Du velger deg én av de tre greinene. Når vi ikke er ute og kjører er vi mye sammen med de andre på motorlinja.

Hos oss kan du utvikle deg videre på fysikk, teknikk, mental styrke og alt det andre som trengs for å kjøre enduro, trial eller motocross. Det gjelder også for deg som er helt fersk nybegynner.

Når du trener sammen med folk fra flere greiner av sporten og med ulike ferdighetsnivå gir det deg sjansen til å få et større utbytte av det du sjøl holder på med.

Til vanlig holder vi til på Motorsportsenteret like ved folkehøgskulen. Der har vi to forskjellige MX-baner, enduroløype, superendurobane, innendørs og utendørs trialområde. Vi drar også ofte på tur til andre treningssteder både i Norge og i utlandet; for variasjon. Arendal, Lier, Kristiansand, Vennesla er noen av stedene vi besøker. Har dere lyst til å dra til et treningssted, forsøker vi få det til.

I tillegg til å ha det moro med kjøring har linja har fokus på teknisk og fysisk trening, vedlikehold av utstyr og refleksjoner rundt sikkerhet, fair-play og antidoping.

Til skolestart må du ha dette på plass:

  • Egen motorsykkel; trial-, motocross- eller endurosykkel
  • Medlemskap i en motorklubb
  • Lisens for den typen motorsykkel du kjører.

Før jul: Nasjonal lisens.

Etter jul: Internasjonal lisens

  • Sikkerhetsutstyr
  • Utstyr til sykkel
  • Verktøy

Vi er behjelpelige med å finne det riktige utstyret for deg. Du blir automatisk medlem av Action Sport Setesdal. Får du plass hos oss sender vi deg ei konkret liste over ha slags utstyr som trengs til sykkel og sikkerhet.

Enduro

For deg som liker å kjøre fort i skogen! Vi gir deg et innblikk i hvordan både norske og internasjonale konkurranser foregår og hva det krever av deg som utøver. Banene våre er både naturlige og kunstig laget så her er det noe for enhver smak. Superendurobanen består av mange forskjellige elementer i form av betong, tømmerstokker, dekk og masse mer.