E-Sportlinje

E-Sportlinje

E-sport går kort fortalt ut på å konkurrere innenfor dataspill. Som et av verdens raskest voksende sportsfenomener vil vi på Setesdal Folkehøgskule legge til rette for at du skal kunne utvikle deg som e-sport utøver og konkurrere på høyt nivå.

Ved skolen bruker alle linjene 16 timer i uken på sitt felt. Taktikk, samarbeid, personlig utvikling og tekniske ferdigheter står i fokus – samtidig som elevene er med på å utforme undervisningen etter ønsker og behov. Det blir også rikelig med tid til å spille ditt utvalgte spill!

Undervisningen foregår for det meste i ett felles lokale der vi tar med våre egne datamaskiner. Når vi analyser våre egne eller profesjonelle kamper, holder vi til i ett fellesrom med prosjektor. Her blir det også mulighet til å se liveturneringer eller andre ting av interesse. Vår linjelærer står alltid klar med gode råd og tips, og i undervisningen vil det bli veiledning både personlig og som lag. Vi har ett mål om å bli bedre sammen og skape ett godt felleskap der vi lærer av hverandre og har det moro underveis!

Dette spiller vi:

Hovedfokuset vårt er på League of Legends og Counter Strike: Global Offensive. Har du derimot ett ønske om å fordype deg i ett annet spill alene eller i lag med venner eller allerede etablert lag, så kan du nevne dette i søknaden din eller ta kontakt med vår linjelærer Nicolai. Vi synes det er spennende om det er folk som vil satse på relativt nyere spill som Fortnite og muligheten for at dette utvikler seg som E-sport i fremtiden, eller konkurrere i allerede godt etablerte spill som LoL, CS:GO, Hearthstone & Starcraft II.

Hvilke ferdigheter vil jeg få ut av dette?

I løpet av skoleåret vil du lære om og få ferdigheter innenfor arbeidsmetodikk, analyse, strategi, helse, teambuilding og kommunikasjon. Du vil også få ett unikt innblikk i e-sport verdenen av vår linjelærer som allerede har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt som e-sport utøver på høyeste nivå.

Det er lagt til rette for at elevene skal kunne trene og holde seg i form med gode nærliggende fasiliteter dersom dette er av ønske, og i løpet av skoleåret vil du tilvenne deg gode rutiner som vil komme deg til nytte både som e-sport utøver og videre i livet.

Skoleturer og studietur

I løpet av året vil vi delta på flere events, turneringer og LAN både lokalt og utelands, der en av destinasjonene blir Dreamhack – verdens største LAN. Elevene og linjelærer går sammen og planlegger i felleskap enn større reise i løpet av skoleåret, slik at alle skal få ett ord med i valget av destinasjon.

Skriv gjerne litt om deg selv, hvilket spill du ønsker å spille og legg gjerne ved dokumentasjon på nivået ditt.

Vi tilbyr ett flott skolemiljø med mye aktiviteter og en skole med toppidrett i fokus.

Dersom du har noen spørsmål om linjen eller skolen, ta kontakt!

Vår linjelærer Nicolai under SCII Europe Finals

Linjelærer Nicolai Kristian Jacobsen

Nicolai brenner for e-sport, og har allerede rukket å bli norgesmester i både StarCraft II og Hearthstone, spilt under proffkontrakt og bodd i gaminghus i USA.

Nå spiller han og coacher League of Legends på høyt nivå og er en dyktig analytiker, og har ellers stor interesse for alle form for spill.

Ta gjerne direkte kontakt med Nicolai om du lurer på noe.

Tlf linjelærer: 95 02 79 14
E-post: nicolai.jacobsen@setesdal.fhs.no

 

Linjelærer Chris Gyldenås

Chris er lidenskaplig opptatt av CS:GO. Er en fantastisk lagleder og lagspiller som dere kan lære mye av.

Ta gjerne direkte kontakt med Chris om du lurer på noe.

Tlf linjelærer: 48 04 71 25
E-post: chris.gyldenas@setesdal.fhs.no