Turer

Tost oversiktsbildeTost i Spania

Hovedturen går sydover. I Spania ikke langt unna Andorra ligger noen av verdens beste klatre og motorsykkelområder. Hele skolen pakker utstyret i januar og reiser nedover til et varmere klima, med fantastiske treningsmuligheter. Her er det ikke langt til Frankrike heller. På bildet over ser dere huset vi bor i når vi er der nede. Etter frokost er det bare kle seg og kjøre rett ut i terrenget, eller på en av de 3 treningsbanene som er der. Pakke klatresekken og vandre noen meter og finne et egnet område.

Reiserute TostMidt i oppholdet planlegger vi alltid en kulturrell reise i landet vi besøker. Barcelona har et fantastisk tilbud av variert kultur. Unike byggninger, variert folkeliv og gode cafèer osv. Litt lommepenger bør spares opp til en slik reise.

Lier

Klatring: Drammen og Oslo kan by på flott buldring og klatring ute hvor det mye å bryne seg på for nybegynnere og erfarne klatrere. Østmarka i Oslo har utallige buldremuligheter, hvor det er utfordringer i hopetall. Oslo Klatresenter er Norges største og mest moderne klatresenter og byr på klatring og buldring på alle nivåer.   

Motocross: Lierbanen en fantastisk bane å reise til. En av norges flotteste baner med fine overnattingsmuligheter i klubbhuset. Skolen reise gjerne 2 ganger til denne banen i året. 

Enduro: Øvre Eiker finnes det flotte Eunduroområder

Trial: Øvre Eiker Trialklubb har et fantastisk område og en flott innendørshall for Trial.

Kristiansand

Klatring: Ravndalen i Kristiansand er fantastisk sted å rappellere og klatre i vakre omgivelser. I tillegg vil vi utforske klatring over vann (DWS) på odderøya og andøya. Det finnes også gode innendørs anlegg på Spikern og Aquarama.

Motocross: Kristiansand Motocrossbane ved Sørlandsparken er en flott sandbane der motocrossutøverne kan utfolde seg.

Trial: Kristiansand Trialklubb har et område like ved motocrossbanen. Her  blir det arrangert Norgescuper og Norgesmesterskap i alle klasser, så her er det utfordringer for alle nivåer.

Enduro: Her benytter vi både Trialområdet og Motocrossbanenbane. Landslaget med Ullevålseter har hatt samlinger her, så dette området er kvalitetssikret av de beste.

Vennesla

Klatring: Vennesla er bare et pr timer unna skolen.

Motocross: De har en flott sandbane for motocross

Enduro: Gode områer Enduro.

Trial: Flotte trialområde.

Dagsturer forekommer, men også overnattingsturer.

Passkontroll i valleStavanger

Klatring: Rogaland byr på både rappellering, buldring og klatring på steiner og klipper. Med ca 900 klatreruter er Rogaland en av landets beste klatreregioner. Av sportsklatring vil vi blant annet besøke Hunnedalen, som har utfordringer på alle nivåer, mens vi vil buldre på en blomsterfull eng full av steiner i Lysebotn. Vi vil gå opp for å oppleve prekestolen på nært hold, hvor vi ser de ekstreme klatrerutene opp fjellet fra toppen. Av klatring inne har Stavanger en av de beste innendørs klatreveggene i Norge i Sørmarka arena. 

Motocross: Elgandebanen er en av landes flottteste sandbaner for motocross.

Enduro: Etter noen timer på sanden utenfor satnvanger er de fleste slitne.

Trial: Riskaområdet er for trialkjørerne.

Overnatting på klubbhuset på Elgane 

Setesdal Folk Spania 2012 2 670x445