Klatrelinje

Mali kalk1Klatrelinje høsten 2017

Klatrelinje er for deg som ønsker å utforske høyder, spenning og adrenalin gjennom trygge omgivelser og med veiledning fra erfarne fjellklatrere. Vi tilbyr en spennende og lærerik tur til Spania for å oppleve ulike klatremuligheter i ett varmt klima på vinterstid. Klatrelinjen vil fremme klatring på en god måte gjennom lokale og internasjonale klatreturer, som innbyder til samhandling, aktivitet og glede. 

Vakre natur- og klatreopplevelser tar deg med på utfordringer du kanskje ikke visste eksisterte. Gjennom ett år på klatrelinja vil du sitte igjen med læring og opplevelser som du tar med deg resten av livet. Lærerne våre er dyktige instruktører og klatrere som hjelper deg gradvis gjennom utfordringer vi støter på underveis. Dette er en stor mulighet til å oppleve verden fra høyden gjennom forskjellige klatreaktiviteter. Vi kan friste med luftige overnattingssteder, naturopplevelser både i høyden og på barmark, og fenomenale klatremuligheter. Gjennom klatring kommer man nært på naturen og opplevelsene den har å by på.

Aktiviteter gjennom året:
Klatreaktiviteter du vil oppleve er buldring og klatring i ulike terreng, med ulike utfordringer med høyde og vanskelighetsgrad. Buldring og klatring vil foregå i fjell utendørs og innendørs på klatresenter. Aktiverer som høydepark, via ferrata, rappellering og taubaner/zip line vil være med på å gi linjen med klatring en stor variasjon. Våre elever får selv en stor innsikt i sikkerhet, som vil kreve ansvar fra hver enkelt person. 


Sportsklatring
Sportsklatring er kanskje den vanligste formen for klatring og er klatring inne og ute med ferdig tilrettelagte klatreruter. På innendørsvegger er det ofte skrudd opp ruter i forskjellige farger med forskjellig vanskelighetsgrad, mens ute er det ferdige bolter i fjellet som gjør det mer tilgjengelig for klatring.  Gjennom oppholdet hos oss får du en grundig opplæring i sikkerhet og en veiledning på tekniske klatreferdigheter. Du vil få tilbud om å ta kursene topptaukort-kurs, ledkort-kurs og klatreleder inne. Dette er kompetansebevis du vil ta med deg videre etter folkehøgskolen.

Klatring med flere taulengder

Vi vil gjennom linjen introdusere elevene for klatring med flere taulengder, hvor man har mulighet til å klatre på høye klatrefjell på en sikker måte.  Gjennom året får du også en introduksjon om hva klatring med naturlig sikring er, og får tilbud om å prøve aktiviteten. På vinteren vil du bli introdusert for aktiviteten isklatring på en trygg og sikker måte.


Buldring
Aktiviteten Buldring har en sentral rolle i klatringen og er klatring på store steiner, lave fjell og formasjoner med madrasser eller buldrematter som sikring. Dette er en aktivitet hvor klatrebevegelser blir utfordret gjennom veggens formasjoner ved bruk av få frekvenser. Buldring kan utføres på vegger eller stein fra ca 2 til 5 meter. Sikkerhet i buldring vil være å sikre at klatrer detter trykt på matten under veggen.


Taubane/ zip line
Vi vil besøke flere taubaner for å oppleve spenningen med fart i høyden. En taubane eller zip line er tau eller en wire som er festet stramt opp i luften, mens du henger i en trinse og får fart nedover. Gjennom studiet vil vi besøke taubaner i Norge, men også lære å sette opp enkle taubaner selv.


Høydepark
Høydepark har blitt en populær klatreaktivitet, og vi har flere høydeparker på Sørlandet. En høydepark er høydeaktiviterer relatert til klatring mellom trær eller stolper.


Rappellering

Med både lange og korte rappeller vil man få en opplevelse av spenning og adrenalin som sprer seg i kroppen. Som elev vil du oppleve rappellering helt i fra 10 meter til 200 høydemeter. 

Slakk line

En slakk line har forskjellige tykkelser og kan festes høyt og lavt, med og uten sikring. Her er det bare fantasien som stopper oss, muligheter for å feste den over store juv og stup eller over elven er absolutt tilstede i Setesdalen.

Løefjell Via Ferrata 

Ligger ikke langt unna skolen. Her ligger det også en fantastisk Via Ferratatraum. Brokke  Via Ferrata

MaliMali 3Stine og Laura HengekøyeLineEivind Inne