Motocross

Eddie4Motocross er linja der fart og spenning preger hverdagen.

Liker du kjøre Motocross på bane, har du en fantastisk mulighet til å få drømmene oppfylt. Vi trener hverdager, men er ofte nede og trener også i helgene.

På denne linja får du bruke linjefagstimene dine til å dyrke motocross. Her kommer vi til å ha fokus på teknisk trening, alternativ trening, vedlikehold av utstyr og refleksjoner rundt sikkerhet, fair-play og antidoping.

Daglig trening foregår ved Motorsenteret ikke så langt fra skolen. Skolen har egen bane som vi diponerer. Minibuss frakter oss frem og tilbake til banen hver dag. Vi kan garantere deg at du får kjørt nok.

Vi drar ofte på tur til andre baner som Lier, Kristiansand, Vennesla osv. Har elevene lyst til å dra til en annen bane, forsøker vi få det til.

Hva er Motocross?

Motocross er en motorsport som kjøres med en crosser på egne baner med enten jord, sand eller lignende som underlag.

Løp kjøres vanligvis over to heat, eller to omganger. På det meste så kan det være opptil 30 startende hvor de første 100 meterne er en rett slette, før de kommer inn i en krapp sving. Resten av banen er sammensatt av hopp, svinger for å holde farten nede.

I Norge er det tillatt å kjøre motocross på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem i NMF eller hos oss her ved Setesdal Folkehøgskule.. Alle som kjører motocross må ha lisens. Har du ikke lisenskurs er dette noe vi holder på skolen kostnadsfritt.

Hoppene på en motocrossbane kan ha fra 1 meter og helt opp imot 40 meter. Sporvalget i motocross er helt avgjørende. Motocross er en veldig fysisk krevende idrett og utøverne må ha svært bra kondisjon samt godt med styrke i hele kroppen.

I motocross er crosssykelen viktig at passer ditt nivå. Er du tvil om hva som passer deg, ta kontakt med skolen og vi hjelper deg å finne en motorsykkel som passer deg.

Hva vil du lære?

Grunntekniske ferdigheter innen Motocross:

  • Sikkerhet på banen
  • Bremseteknikk
  • Start
  • Svingteknikk
  • Hopp
  • Sporvalg
  • Vedlikehold av utstyr og motorsykkel

Eddie1Sving vinter1Eddie5