Informasjon

rysstad turparkHelfokort

Kortet må du ordne deg. Gå inn på NAV ved å trykke her for å bestille. Det er gratis, går kjapt og gir deg den trygghet du trenger dersom du trenger medisinsk hjelp i utlandet. Forhold rundt lisens, reiseforsikring og HELFO kort er ditt ansvar. Dette skal leveres kopi av ved skolestart, eller når det er gjennom

Pass

Alle må ha gyldig pass ved skolestart. Det må være gyldig t.o.m. 01.september året etter skolestart. Dette skal leveres kopi av ved skolestart.

Reiseforsikring

Alle elevene må ha reiseforsikring. Denne forsikringen dekker evt uhell til og fra skolen ved hjemmreise, om uhellet er ute utenfor undervisningen og når vi er ute å reiser, samt mye mer. Dette skal leveres kopi av ved skolestart. Skolen har også forsikring som dekker eleven under undervisning. Av erfaring er det reiseforsikringen som blir benyttet mest.

 

 Motosykkellinjer

Klatrelinje 

Alle elever kommer med egen motorsykkel til skolen. Av erfaring har ikke alle kjørt tidligere og sliter med å finne frem i jungelen av motorsykler. Et vanlig spørsmål er hvilken type motorsykkel skal jeg kjøpe. Skolen hjelper mer en gjerne til med å ta dette valget. Generelt anbefaler vi nybegynnere å kjøpe en 125 totaktsmotorsykkel på Motocross. Ta kontakt med skolen og vi hjelper deg.

Verktøykasse

Alle elevene får ved skolestart en liten verktøykasse, med det mest nødvendige verktøyet. Kassen skal leveres tilbake i den stand den ble utlevert. Mangler verktøy blir eleven fakturert for dette. Skolen har i tillegg nesten alt verktøy som trengs på Motorsenteret. Likevel er det så mange forskjellige spesialverktøy til de forskjellige motorsyklene som skolen ikke har. Disse spesialverktøyene er eleven selv ansvarlig for å skaffe tilveie.

Bensin

Skole står for bensin gjennom hele skoleåret. 

Olje

Eleven selv må stå for motorolje, smøreolje og evt olje i bensinen på totaktere.

Deler

Eleven står selv ansvarlig for nye deler til sin motorsykkel. Skolen hjelper mer enn gjerne med å bestille deler, slik at eleven får veiledning i hva den trenger, og hva som bare er "pynt"

Service sprayer etc

Dette er forbruksvarer og holdes av eleven selv.

Lisens

Alle elever ved skolen må ha Nasjonal Lisens på høsten og Internasjonal Lisens på våren. Dette kjøpes på www.nmfsport.no, og er forsikring når en kjører motorsykkel på godkjente baner og områder i inn og utland. Skolen holder lisenskurs for de som ikke har det kostnadsfritt. Skolen ønsker at alle tar lisenskurs for Enduro, Motocross og Trial, slik at sikkerheten ivaretas.

Dette skal leveres kopi av ved skolestart. Eller når kurs er gjennomført, og lisens betalt.

Kjøretøybevis

Alle kjøretøy må registreres i Norges Motorsportforbund (NMF), slik at en har et kjøretøybevis. Dette fordi det ikke er noe krav om registrering hos statens veivesen(skilt). Kjøretøybeviset er eneste bevis på at det er betalt mva ved innførsel av motorsykkelene din. Reiser vi til utlandet og din motorsykkel ikke er registrert kan vi bli stoppet i tollen, og avkrevd mva for din motorsykkel. Kjøretøybevis kreves også ved deltagelse i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Dette skal leveres kopi av ved skolestart.

Alle elever må ha egen hjelm, klatresele, kalkpose. Dersom noen ikke helt vet hva de skal kjøpe hjelper skolen til med å fremskaffe dette.

Kalk

Skolen stiller med kalk gjennom hele skoleåret.

Lisens/forsikring

Alle elever ved klatrelinjen må våre medlem av en klatreklubb. Dette for å være best mulig forsikret gjennom Norges Klatreforbund når de er ute å klatrer.

Annet utstyr

Tursekk, klatresekk, tursko og klær til alle værforhold sees på som personlig utstyr og er den enkelte elev sitt ansvar å ha på plass. 

 

BollebakingBollebaking1Bowling EvjeBowling Evje2